Кафизма 2

Кафизма 2

По 2-й кафизме

Трисвятое по Отче наш:
Тропарь, глас 2: Аз сый древо неплодное, Господи, умиления плода не ношу отнюдь и посечения страшуся, и огня онаго боюся негасимаго. Темже Тя молю: прежде оныя нужды обрати и спаси мя.

Яко волны морския, на мя восташа беззакония моя, яко кораблец в пучине, аз един обуреваюся от прегрешений многих, но в тихое пристанище настави мя, Господи, покаянием и спаси мя.

Слава: Помилуй мя, рече Давид, и аз Тебе зову: согреших, Спасе, грехи моя очистив покаянием, помилуй мя.

И ныне: Предстательство теплое христиан, Сына Твоего моли, Богородице, всякаго злодейства и лютости избавити нас ратника, и дати прощение нам, о нихже согрешихом, милосердия ради щедрот, Твоими молитвами, Мати Дево.

Господи, помилуй (40) и молитва:

Владыко Вседержителю, Отче Господа нашего Иисуса Христа, Единороднаго Твоего Сына, даждь ми тело нескверное, сердце чистое, ум бодр, разум незаблудный, Духа Святаго нашествие, к стяжанию и довольству истины во Христе Твоем: с Нимже Тебе слава подобает, честь и поклонение, со Святым Духом ныне и присно, и во веки веков, аминь.


Трисвятое по Отче наш:

Тропари, глас 2: Я бесплодное дерево, Господи, плода сокрушения не приношу совсем, и быть срубленным страшусь, и огня боюсь того неугасимого. Потому Тебя молю: «Прежде той беды обрати и спаси меня!»

Как морские волны, на меня восстали беззакония мои, как корабль в пучине, я один терплю от бури согрешений многих, но к тихой пристани направь меня, Господи, покаянием и спаси меня.

Слава: «Помилуй меня», – сказал Давид, и я к Тебе взываю: «Согрешил я, Спаситель; изгладив покаянием грехи мои, помилуй меня!»

И ныне: Горячая Защитница христиан, моли Сына Твоего, Богородица, избавить нас по милости и состраданию от всякого злодейства и лютости врага, и по молитвам Твоим дать нам прощение всего, в чем мы согрешили, Матерь-Дева.

Господи, помилуй (40) и молитва:

Владыка Вседержитель, Отче Господа нашего Иисуса Христа, Единородного Твоего Сына, даруй мне тело неосквернённое, сердце чистое, ум бодрый, мысль без заблуждений, Духа Святого пришествие, да получу полноту истины во Христе Твоём – с Ним Тебе слава подобает, честь и поклонение, со Святым Духом ныне, и всегда, и во веки веков. Аминь.

Оцените наш сайт:
12345 (1 / 5,00)