Кафизма 8

Кафизма 8

По 8-й кафисме

Трисвятое по Отче наш:
Таже тропари, глас 5: Во глубины мя греха поползшася, треволнение обуревает отчаяния, но предвари, Христе, яко Всесилен, Управителю всех, и ко пристанищу тихому устреми безстрастия, за благоутробие, Спасе, и спаси мя.

Слава: Душе, яже зде привременна, тамо же вечна, зрю судилище, и на Престоле Судию, и трепещу изречения: прочее, душе, обратися, суд непрощаемь.

И ныне: Надежде ненадеемых, Помоще безпомощных, Заступление на Тя уповающих, святая Владычице Богородице, помощь Твою низпосли нам.

Господи, помилуй (40) и молитва:

Господи Щедрый и Милостивый, Долготерпеливе и Многомилостиве, внуши молитву и вонми гласу моления моего: сотвори со мною знамение во благо, настави мя на путь Твой, еже ходити во истине Твоей, возвесели сердце мое, во еже боятися имене Твоего Святаго, занеже велий еси, и творяй чудеса. Ты еси Бог Един, и несть подобен Тебе в бозех, Господи, Сильный в милости, и Благий в крепости, во еже помогати и утешати, и спасати вся уповающыя на имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно, и во веки веков, аминь.


Трисвятое по Отче наш:

Тропари, глас 5: Меня, в глубины греха поскользнувшегося, обуревает треволнение отчаяния, но скоро предстань, Христе, как Всесильный, Правитель всех, и устреми к тихой пристани бесстрастия, по милосердию, Спаситель, и спаси меня.

Слава: Душа, здесь ты временно, а там будешь вечно. Вижу место Суда и на престоле Судию и трепещу, ожидая приговора. Обратись же наконец, душа: суд без снисхождения!

И ныне: Надежда потерявших надежду, помощь беспомощных, защита на Тебя уповающих, святая Владычица Богородица, помощь Твою ниспошли нам.

Господи, помилуй (40) и молитва:

Господи щедрый и милостивый, долготерпеливый и многомилостивый, услышь молитву и внемли гласу моления моего! Сотвори на мне знамение ко благу, наставь меня на путь Твой, чтобы ходить мне во истине Твоей, возвесели сердце моё, чтобы мне благоговеть пред именем Твоим святым, ибо Ты велик и творишь чудеса, Ты, Бог Единый, и нет между богами подобного Тебе, Господи, сильный в милости и благой в силе, дабы помогать и утешать, и спасать всех надеющихся на имя Твоё, Отца и Сына и Святого Духа ныне, и всегда, и во веки веков. Аминь.

Оцените наш сайт:
12345 (1 / 5,00)